Vanaf heden verkoop ik katerbroekjes

De katerbroekjes zijn handgemaakt door mij en is een one-size-fits-all. 
Dat wil zeggen dat katten van alle maten en rassen deze broekjes passen door het extra lange klittenband wat erop genaaid zit.

Katerbroekjes worden gebruikt voor sproeiende katers maar ook voor de (seniore) incontinente of verlamde kat. Zie verderop voor verdere uitleg en informatie.

De afgebeelde modellen zijn op voorraad of na te bestellen via ons contactformulier.

De modellen Blue Camo, Grey Camo, Skulls en Cat Paws zijn 100% katoen.

De modellen Blue Stars, Blue Dots en Windsors zijn 96% katoen en 4% elastan, dus iets rekbare stof.

Model Cowboy is aan de binnenkant 100% katoen wn buitenkant een velboa.

Model Indian is van een suède look.

 

 

KATERBROEKJE VOOR HET SPROEIEN?

Kiest u ervoor, om uw kater niet te castreren en uw kater gaat sproeien, dan betekent altijd, dat hij niet meer vrij in huis kan leven. Hij sproeit en daarbij ziet hij alle poezen wel zitten, terwijl u misschien geen jonge kittens erbij wilt, of misschien andere combinaties in gedachten heeft. Tevens is het voor de kater zeer belangrijk, dat hij blijft omgaan met de rest van de groep. Dit probleem kan opgelost worden met de stoere, sjieke en vooral goedzittende katerbroekjes.

Let op:  Een Katerbroekje is een hulpmiddel tegen sproeien, het is geen oplossing. Een broekje kan korte tijd gedragen worden, niet een hele dag !

 

Geadviseerd wordt 2 katerbroekjes aan te schaffen zodat als de ene gewassen wordt er nog een schone voorhanden is.

 

Om hygiënische redenen kunnen de broekjes niet geruild of geretourneerd worden.

 

Tevens kunnen katerbroekjes ook gebruikt worden bij seniore incontinente katten. Of bij katten met een verlamming. Ook hiervoor geldt dat een broekje niet de gehele dag gedragen moet worden.

Ververs regelmatig nieuw inlegmateriaal.

Welk materiaal het beste als urineopvanger te gebruiken

Dit hangt af van het feit of de kater urenlang in huis verblijft, of slechts een kort moment. Incontinentiemateriaal (voor mensen) is het meest geschikt; dit is speciaal voor dit doel ontworpen namelijk het absorberen van urine.

 

Voor een uurtje volstaat iets ter dikte van een inlegkruisje.

Let wel op: als de kater net heeft liggen slapen en u haalt hem daarna binnen, is de kans groot dat hij al snel een flinke plas moet doen en dan volstaat zo'n inlegkruisje bij lange na niet en is een inlegger van tenminste de klasse ’normaal’ noodzakelijk.

Dit geldt ook voorals de kater urenlang in huis mag verblijven.


Gebruiksaanwijzing klassiek model

In principe wordt het klassieke model op dezelfde manier aan gedaan als een babyluier.

Plaats de kat in een staande positie voor u, met het achterste naar u toe. Sluit het klittenband van de staartopening rond de staart, waarbij het grootste pand aan de onderkant wordt gehouden. Vouw het grootste pand onder de onderbuik door en het kleinste pand over de rug en sluit het broekje met het klittenband.

Voordeel van dit model is dat het voor de meeste mensen makkelijker aan te doen is. De grootte van het staartgat is bij dit model slechts in geringe mate te stellen, met als gevolg dat niet bij alle katten voor de volle 100% gegarandeerd kan worden dat de grote boodschap vlekkeloos verloopt.

Let daarom goed op bij het aantrekken dat het poepgaatje vrij is! 

Let op bij showkatten: omdat er door het rugpand contact is met een groter deel van de vacht, is er bij veelvuldig gebruik wel meer risico dat de vacht op de onderrug wat minder mooi kan worden.

Om hygiënische redenen kunnen katerbroekjes niet geruild worden.

Tevens is gebruik van de katerbroekjes geheel ter verantwoording en op eigen risico van de koper/gebruiker.

Tips om lang plezier van de katerbroekjes te hebben

Wasvoorschriften
De broekjes dienen met de hand te worden gewassen. Niet in de droger, en ook niet strijken. 

 

Verder onderhoud


Mocht het klittenband na verloop van tijd wat minder goed blijven plakken omdat er aan de kant met de haakjes haren/pluisjes in vast zijn gaan zitten, maak deze dan schoon met een slicker borsteltje.