Herplaatsers

Laika of the Aroostook geb: 18-10-2012

Laika is een enorm lieve poes als ze de aandacht 1 op 1 krijgt van mij. Met de meeste katten hier in huis heeft ze een goede verstandhouding. Helaas tijdens het laatste nestje van Laika kreeg ze ineens een pesthekel aan onze jongeling Troy. We dachten dat het enkel kwam omdat ze heel beschermend was ten opzichte van haar kittens, en dat het wel weer over zou gaan als de kittens zelfstandiger werden of in ieder geval als de kittens verhuist zouden zijn.

Helaas zat hier geen verbetering in, zelfs niet na haar sterilisatie. De situatie is zo dat Laika hem volop aanvalt zodra ze hem ziet, tot bloedens toe. Zelfs de andere katten gaan zich er mee bemoeien waardoor de situatie echt uit de hand loopt en er een heel gespannen sfeer heerst onder de katten. Het gaat zelfs zover dat Troy niet meer in de woonkamer durft te komen, zelfs als Laika dan even buiten is. Ook durft hij niet meer in de tuin want hij voelt zich nergens meer op zijn gemak.

We zien aan het gedrag van Laika dat de verstandhouding tussen haar en Troy helaas niet meer goedkomt. Daarom hebben we met pijn in ons hart besloten om voor haar een nieuw huisje te zoeken. Laika is ons erg dierbaar en deze beslissing is geen makkelijke beslissing.

We zoeken nu voor haar het meest geschikte huisje waar ze de rest van haar leven mag blijven wonen. Het liefst plaatsen we haar bij wat 'oudere' mensen waar ze de volle aandacht krijgt en die geen andere katten heeft, of een niet te dominante poes/kater. We plaatsen haar dus niet bij mensen die meerdere katten hebben.

Ze houdt erg van knuffelen en kruipt graag in je nek voor een liefdevolle aai. Ze wast ook graag je haren :) Normaal gesproken sliep ze altijd bij ons boven maar nu moeten we een aantal katten gescheiden houden. Ze mist de volle aandacht nu heel erg die ze boven op de slaapkamer van ons kreeg. Ze houdt er ook van om heerlijk buiten te zijn in onze afgeschermde tuin. Daarom zoeken we een huisje voor haar waar ze alle liefde en aandacht krijgt die ze verdiend En waar ze op haar wenken bediend wordt.

Denk jij dat je diegene bent, of weet je iemand, dan ontvangen we graag een berichtje via de contactpagina. Liefst met een uitgebreid voorstel berichtje over waar Laika terecht zou komen.

Op alleen de vraag wat de prijs is voor Laika gaan we niet in. Ze gaat ook niet gratis weg maar tegen een redelijke vergoeding.