Kittenbeleid

 

Het doel van de cattery is het fokken van gezonde en sociale kittens.

Onze fokdieren worden uitvoerig getest op Fiv/Felv, PL en HCM + PKD echo en zijn DNA getest op HCM 1+3, PKD, PKDef, PRA, SMA, rdAc-Rdy.

De kittens mogen doorgaans verhuizen rond de 13 weken na de 2e enting en moeten een minimaal gewicht hebben van 1 kilo. Ze zijn dan helemaal nagekeken door de dierenarts, worden gechipt en krijgen een gezondheidsverklaring mee, alsmede de stamboom en een kittenpakket. Het kitten krijgt een maand gratis verzekering via Petplan mee.

Wij werken ook met een contract.

Tevens krijgt u een jaar garantie op erfelijke aandoeningen.

Ook zullen ze volgens schema gevaccineerd en ontwormd zijn. Tevens preventief behandeld tegen evt. vlooien.

Voor het bespreken/reserveren van een kitten vragen wij een aanbetaling van €250,-  Dit geeft zowel de koper als de cattery zekerheid. U krijgt uiteraard een bewijs van betaling mee. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd. Wij als cattery behouden ten alletijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het aanbetaalde bedrag worden geretourneerd.

Kraambezoek is mogelijk na afspraak vanaf 6 weken. Dit omdat kittens extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Wij verwachten dan ook van u dat als u onze cattery komt bezoeken u NIET DEZELFDE DAG EEN ANDERE CATTERY BEZOEKT, om het gevaar op infectie van de kittens zoveel mogelijk te beperken.

Onze kittens groeien op in huiselijke kring samen met onze andere katten en hond, zodoende worden ze goed gesocialiseerd.

Nadat de kittens verhuisd zijn zullen wij nog altijd beschikbaar zijn voor advies en/of info. Wij vinden het natuurlijk ook heel leuk om later nog foto's te ontvangen van onze kleintjes en zo af en toe nog eens te horen hoe het met ze gaat. Ook hebben wij een besloten Facebook groep waar alle kittenkopers van onze Cattery hun foto’s kunnen delen en nestgenootjes kunnen volgen.

Wij reserveren/verkopen het kitten alleen als u bij het kitten op bezoek bent geweest. Dit om kennis te maken met u en te weten waar ons kitten terecht komt en verder zal opgroeien. Voor u om te zien of u wel een klik met het kitten heeft. U kunt namelijk zomaar verliefd worden op een ander kitten wat er op dat moment rondloopt en nog beschikbaar is. Daarom is een bezoekje zo belangrijk.

Het vragen van geld voor onze kittens is niet uit winstgevend oogpunt. Enkel voor het deels bekostigen van onze passie, het houden en fokken van de Maine Coon op verantwoorde manier.

  

 

Wat verwachten wij van u

Ten eerste dat de kittens in een liefdevolle omgeving terechtkomen.

Dat u minimaal 1 kat al in huis hebt als kameraadje, Maine Coons zijn zeer sociale dieren die erg van gezelschap houden en dit ook nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Indien er geen andere kat is verwachten wij van u dat u een 2e kitten aanschaft (dit hoeft dan niet per see een raskitten te zijn).  

Wij plaatsen geen kitten waar hij/zij vrij naar buiten kan. Hiermee bedoelen wij dus niet dat ze niet naar buiten mogen, maar wél dat ze bv. in een ren of afgezette tuin/balkon naar buiten kunnen.