16-07-2020

Gypsy is zwanger van onze Troy. Ze verwacht als alles goed mag gaan half augustus haar kittens. 

11-04-2020

Laika is bevallen van 5 kittens waarvan er helaas 2 kittens een sterretje in de kattenhemel zijn geworden.

25-10-2019

Onze Ayla is vrijdag 25 oktober bevallen van een 8-ling.

Er zijn 3 poesjes en 5 katertjes.

Waarvan 2 red tabby katers.

2 witte katers.

1 black tabby kater.

1 wit poesje.

2 black tortie poesjes, met wit.

Het was een voorspoedige bevalling en alle kittens zijn gezond ter wereld gekomen. Met mama gaat het ook goed.

21-10-2019

HighFiveStars Troy is 21 oktober voor het eerst papa geworden van maar liefst 12 kittens !

Helaas zijn er 2 kittens bij de geboorte overleden. De kittens zijn geboren bij Cattery Casato.

Wij wensen Gerty Hermans heel veel plezier en geluk met dit geweldige nest.

Heeft u belangstelling voor een kitten dan kunt u contact opnemen via de website van Cattery Casato die vermeld staat bij de Linkjes elders op onze website.

15-04-2019

Ayla is nu 8 weken zwanger en hebben een foto laten maken van haar buik. Hopelijk konden we daarop zien hoeveel kittens ze verwacht, aangezien er bij het laatste nestje van Maddy nogal wat complicaties waren. Helaas kon onze dierenarts niet duidelijk zien aan de foto hoeveel kittens Ayla draagt. Dus het is nog steeds een verrassing voor ons.

07-04-2019

Vandaag hebben we ons nieuwe poesje Gypsy vom Gillessenhof opgehaald in Duitsland. Zij zal onze Cattery komen versterken en hopelijk in de toekomst mooie kittens krijgen.

Ze is een heel lief poesje met een geweldig karakter en zijn nu al verliefd op haar ♥️

04-04-2019

 

Zowel Troy en Romeo zijn vandaag echo gescreend bij specialist Hans Garretsen.

Troy is glansrijk geslaagd voor zijn HCM en PKD echo. En Romeo hoefde alleen zijn HCM echo en is daar ook weer glansrijk doorheen gekomen.

We zijn weer super trots ♥️♥️

01-03-2019

Vandaag heeft Troy zijn Fiv/Felv test gehad en is vrij verklaard.

Vanaf heden mag hij een enkele buitendekking doen aan poezen die ook vrij zijn van Fiv/Felv.

Ook moeten zij ongedierte en schimmel vrij zijn.

Wil je graag een nestje met je poes dan is het raadzaam als de poes dna en echo gescreend is op HCM en PKD. Dit is geen verplichting maar de keus als eigenaar van de poes.

29-12-2018

Vandaag is Laika bevallen van 4 mooie kittens. Zo te zien zijn het 2 poesjes en 2 katertjes. 

Alles liep voorspoedig en mama en kids doen het super. 

26-12-2018

Met 2e kerstdag is er een kerstkindje geboren bij Maddy. Het is een Black Smoke tortie Poesje. Haar naam zal zijn Noëlle. 

19 - 11 - 2018

 

Goed nieuws...Wij verwachten 2 nestjes eind dit jaar.

Zowel Maddy als Laika is gedekt door Talon: zie Planning elders op de website.

Maddy is uitgerekend op 27 december en Laika is uitgerekend op 31 december.

Voor beide zal dit hun laatste nestje zijn want hierna worden ze beide gesteriliseerd.

  • Maddy

  • Talon

  • Laika

05 -02 - 2018

 

Maandag 5 februari is Ayla bevallen van 9 kittens. De geslachten moeten nog bepaald worden. Ayla is een trotse mama en heeft het supergoed gedaan. 4 witte kittens, 2 rode katertjes, 2 black tabby’s en 1 black (smoke)

update: er zijn 6 katertjes en 3 poesje

 

Zaterdag 2 december is Ayla bij de dekkater blijven logeren voor een paar nachtjes.

Mochten de dekkingen geslaagd zijn dan zal Ayla rond 5 februari een nestje kittens verwachten.

Inmiddels hebben wij een wachtlijst voor 2 witte katertjes (mochten die in het nestje zitten) en heel eventueel ook voor 2 witte poesje, ook daarvoor geldt, mochten die in het nestje zitten.

Heeft u ook interesse voor een kitten uit dit nestje neemt u dan contact met ons op via de contactpagina of via onze Facebook pagina, Maine Coon cattery HighFiveStars.

 

Maandag 12 juni is Maddy bevallen van 3 kittens, helaas zijn 2 kittens overleden.

Gelukkig heeft ze nog 1 prachtige dochter over, zij heeft de naam Mrs. Sippi gekregen.

Maddy en dochter maken het goed.

April 2017 is Ayla dmv echo getest op HCM en PKD, alles zag er prima uit.

Ook is ze deze maand op Fiv/Felv getest. Aangezien alle uitslagen goed waren mag ze gedekt worden zodra ze krols word. We wachten het vol ongeduld af 

 

up date 27-12-2016

Gisteren op 2e kerstdag kreeg Julia een baarmoederontsteking en is er een keizersnee bij Julia uitgevoerd. Ze bleek 4 kittens te dragen waarvan er 2 al in een vroeg stadium zijn afgebroken. Julia was 7 weken zwanger waardoor de overgebleven 2 kittens prematuur waren en dus niet levensvatbaar. Die hebben we helaas moeten laten gaan en zijn nu een Sterretje aan de hemel. Tijdens de operatie is haar baarmoeder gelijk verwijderd waardoor Julia helaas geen kittens meer zal krijgen. We zijn in ieder geval heel blij dat ze samen met haar Romeo een heel mooi nestje heeft gekregen, van 3 mooie dochters.

Up date 19-12-2016

Maandag 12 december heeft onze dierenarts geconstateerd dat Julia weer zwanger is van haar Romeo. Romeo is op 24 oktober chemisch gecastreerd maar heeft toch nog in een onbewaakt moment zijn Julia gedekt. Een chemische castratie heeft enige inwerktijd nodig, dat wist ik. Daarom heb ik ze ook direct apart gezet toen ik merkte dat Julia krols was. Maar helaas bleek Romeo toch eerder geweest te zijn. We waren totaal in shock van dit nieuws, vooral omdat ze rond 8 Januari al uitgerekend is. Maar na het even te laten bezinken zijn we nu toch weer heel benieuwd naar dit nieuwe onverwachte nestje en hopen dat ze samen weer net zulke mooie kittens krijgen als ze al gehad hebben.

 

up-date

Op 23 november 2016 heb ik mijn diploma dieren EHBO gehaald.

Deze heb ik samen met collega fokker Tonnie van der Gun gedaan.

Het was heel leerzaam, en nu maar hopen dat ik het nooit in de praktijk nodig heb. Maar anders weet ik in iedere geval hoe te handelen 😄

Up-date 10-11-2016

31 oktober hebben we bij onze dekkater Romeo een Suprelorin staafje laten plaatsen. Dit houdt in dat hij enige tijd onvruchtbaar is. Hoe lang het precies werkt is niet te zeggen, maar hoop dat hij over een jaar weer vruchtbaar is. In de tussentijd mag hij even op krachten komen en komt hij hopelijk weer wat aan in gewicht. En hoop ook dat hij weer beter in zijn vacht komt.

 

up-date 23-10-2016

Op deze dag ging ons kitten poesje Orianthi verhuizen. Vlak voor ze opgehaald werd, bleek ze geen poesje maar een katertje te zijn 😇

Het nestje van Laika bleek dus te bestaan uit 5 katertjes!

 

up-date 18-09-2016

Vandaag is Julia bevallen van 3 prachtige dochters. Allen maken het goed. 

Het thema is Shakespeare geworden, aangezien Romeo en Julia de ouders zijn.

 

up-date 30-07-2016

Op dinsdag 26 juli is Laika bevallen van een prachtig nestje van 5 kittens. 4 katertjes en 1 poesje.

Alles gaat heel goed met mama en kittens groeien super. Kijk voor meer informatie op hun eigen pagina bij: Kittens 26-07-2016

 

 

Naast mijn hobby van het houden en fokken met onze Maine Coons heb ik ook een nieuwe hobby waar ik veel plezier in heb. Zo ben ik begonnen met kattenmandjes maken voor onze lieverds en aangezien ze bij anderen ook in de smaak vallen, maak ik zo nu en dan ook mandjes op bestelling.

Mocht er belangstelling zijn voor een mandje dan kunt u contact met me opnemen, ook heb ik een eigen pagina van mijn mandjes gemaakt op fb  https://www.facebook.com/MadeBy5Star/

Neem gerust eens een kijkje en 'like' mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven.

Alles kan op maat gemaakt worden en zijn niet alleen voor katten erg leuk maar ook voor 'kleine' honden.

Natuurlijk zijn de Stinkerdjes ook nog op voorraad en heel gewild bij alle katten. Deze stinkerdjes worden gevuld met valeriaanwortel.

 

up-date 28-3-2016

Loes Derksen van LC Photography is weer geweest voor een fotoshoot. Deze keer voornamelijk foto's gemaakt van ons nieuwe meisje Ayla. En wat zijn het weer prachtige foto's geworden. Zie voor meer foto's van Ayla op haar eigen pagina.

up-date 22-02-2016

Gisteren hebben we ons nieuwe poesje voor de Cattery opgehaald bij Gerty.

 

 

up-date 28-8-2015

Omdat bij de vorige dekking Maddy totaal van slag was bij de kater, is de kater de afgelopen dagen bij ons komen logeren. Er zijn een aantal geslaagde dekkingen waargenomen door mij. Nu is het afwachten of Maddy drachtig blijkt te zijn, zo ja dan verwachten wij eind oktober een nestje kittens van onze Maddy.

 

up date 22-07-2015

Aanstaande zondag gaan wij ons nieuwe meisje halen. Zij komt onze Cattery versterken en heet Julia van Chattodo. De naam Julia hebben we zelf voor haar uit mogen kiezen, dus nu hebben we een Romeo en Julia in onze Cattery. Hoe geweldig is dit😄 Dank je wel Rachida dat je haar aan ons toevertrouwd.

up date 10-07-2015

Vandaag is Madison bij specialist Hans Garretsen geweest voor de HCM en PKD echo. Ze was er heel kalm onder en is helemaal vrij verklaard. Wij zijn heel blij met dit nieuws, zodra ze krols word mag ze gedekt worden. Ook is ze vandaag getest op Fiv/Felv en ook daarvan was de uitslag goed.

 

up-date 17-4-2015

Laika is op donderdag 16 April bevallen van 7 mooie gezonde kittens. Alles ging goed, ze deed er alleen wat langer over dan haar vorige nestje. De kleuren zijn 1 black tabby wit Katertje, 3 black Tabby poesjes, 1 black Tabby katertje, 1 black katertje en 1 zwart wit katertje. Deze week komen de foto's op de site nu hebben ze even hun rust nodig.

 

Up-date 20-3-2015

Vandaag is Romeo bij specialist Hans Garritsen geweest voor zijn echo HCM + PKD. Hij heeft een dikke oke stempel gekregen en heeft zich voorbeeldig gedragen.

Up-date 20-3-2015

Laika is nu 5 weken zwanger van onze Romeo en begint al een lekker vol buikje te krijgen, ze is rond 17 April uitgerekend.